Care ar putea fi sursa reapariţiei cazurilor de COVID în Noua Zeelandă

  • Sursa reapariţiei cazurilor de COVID în Noua Zeelandă ar putea fi un depozit frigorific pentru alimente importate
  • Unul dintre cei găsiţi pozitivi lucrează acolo
  • În afară de cele patru cazuri raportate marţi, au mai fost găsite persoane care au intrat în contact cu aceştia şi ar putea fi infectaţi
  • Cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, Auckland, a intrat în carantină
  • De 102 zile, Noua Zeelandă nu mai înregistrase niciun caz de coronavirus
2062 afișări
Imaginea articolului Care ar putea fi sursa reapariţiei cazurilor de COVID în Noua Zeelandă

Autorităţile din Noua Zeelandă încearcă să determine dacă sursa reapariţiei cazurilor de COVID este un depozit frigorific pentru marfă de import, acolo unde lucrează unul dintre cei infectaţi. În afară de cei patru oameni depistaţi pozitiv, ieri, sunt suspecţe şi alte câteva cunoştinţe ale acestora, care aşteaptă rezultatele testelor.

Prim-ministrul, Jacina Arden, îi îndeamnă pe cetăţeni să poarte masca de protecţie. Auckland a intrat în carantină, iar barurile, restaurantele şi mai multe afaceri vor fi închise.

”Planul nostru de testare în masa, ancheta pentru depistarea contactelor, şi desigur, restricţiile pentru a opri transmiterea, au fost în plină desfăşurare, astăzi, în Auckland. Deşi nu cerem tuturor din Auckland să poarte mască, îi îndemnăm. Gândiţi-vă că e o datorie unul faţă de altul şi un simplu gest pentru a opri împrăştierea virusului ”, a declarat Jacina Arden, prim-ministru.

”Avem un caz nou de COVID-19 raportat, azi, într-o unitate de izolare. Asta în plus faţă de cei patru confirmaţi şi raportaţi aseară, în Auckland. De asemenea, sunt şi patru alte posibile persone cu simptome, care au intrat în contact cu cei patru”, a precizat şi Ashley Bloomfield, ministrul Sănătăţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici