Care vor fi cele 5 întrebări de la referendumul pentru legea anti-LGBT din Ungaria. Lista completă

Ungaria va organiza un referendum privind legislaţia care limitează predarea în şcoli a unor informaţii despre homosexualitate şi problemele transgender la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor, a declarat joi şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban.

5296 afișări
Imaginea articolului Care vor fi cele 5 întrebări de la referendumul pentru legea anti-LGBT din Ungaria. Lista completă

Care vor fi cele 5 întrebări de la referendumul pentru legea anti-LGBT din Ungaria. Lista completă

Într-o intervenţie la un post de televiziune din Ungaria, ministrul maghiar al Jusţiţiei, Varga Judit, a confirmat setul de întrebări ce ar urma să fie adresat la referendum. Cu toate Varga Judit a precizat că acestea pot suferi modificări.

Ministrul maghiar a precizat la hir TV că referendumul va avea loc în finalul acestui an sau începutul anului viitor, iar întrebările sunt umătoarele:

Cu toate acestea acestea mai pot suferi modificări.

  • Sunteţi de acord cu organizarea pentru minori în şcolile publice a educaţiei sexuale fără acordul părinţilor?
  • Sunteţi de acord cu promovarea în rândul minorilor a tratamentelor privind schimbarea de gen?
  • Sunteţi de acord să fie disponibile minorilor tratamentele de schimbare de gen?
  • Sunteţi de acord că minorilor să li se arate, fără nici o restricţie, conţinut media cu caracter sexual care le poate influenţa dezvoltarea?
  • Sunteţi de acord că minorilor să li se prezinte conţinut media ce priveşte schimbarea de gen?

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a iniţiat acţiuni în justiţie cu privire la modificările aduse legilor privind educaţia şi protecţia copilului în Ungaria.

Întrebată de referendum, Comisia Europeană a declarat că nu interferează în metodele alese de statele membre de elaborare a politicilor, deşi a considerat măsura una discriminatorie.

Măsurile, care au fost contestate de comunitatea LGBT, interzic utilizarea materialelor care "promovează homosexualitatea şi schimbarea de gen" în şcoli, aparent ca o măsură de prevenire a abuzului asupra copiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici