Cargoul grec Eleni P, cu cel puţin un român la bord, ancorat în largul coastelor somaleze

Cargoul grec sub pavilion liberian Eleni P, care are la bord cel puţin un marinar român, a ajuns în largul coastelor Somaliei şi este ancorată în apropiere de Garacad, a anunţat marţi forţa navală a UE pentru combaterea pirateriei, NAVFOR, într-un comunicat publicat pe site-ul său de Internet.

22 afișări
Imaginea articolului Cargoul grec Eleni P, cu cel puţin un român la bord, ancorat în largul coastelor somaleze

Cargoul grec Eleni P, cu cel puţin un român la bord, ancorat în largul coastelor somaleze (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Nava a fost capturată de piraţii somalezi la 250 de mile nautice în largul statului Oman în dimineaţa zilei de 12 mai. Aceasta are bord 26 de marinari (23 de filipinezi, doi români şi un indian), potrivit NAVFOR.

Directorul companiei Eurobulk LTD, care deţine nava, Markos Vassilikos, susţine că la bordul cargoului se află 19 filipinezi, un român, un ucrainean şi doi greci, dintre care unul este căpitanul navei. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat capturarea unui marinar român aflat la bordul cargoului Eleni P.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici