Casa Albă a anunţat că Joe Biden rămâne partenerul de cursă al lui Barack Obama

Casa Albă a anunţat joi că Joe Biden rămâne partenerul de cursă al preşedintelui Barack Obama, în pofida unei noi gafe a vicepreşedintelui, în urma căreia unii republicani au anunţat că doresc înlocuirea acestuia.

145 afișări
Imaginea articolului Casa Albă a anunţat că Joe Biden rămâne partenerul de cursă al lui Barack Obama

Casa Albă a anunţat că Joe Biden rămâne partenerul de cursă al lui Barack Obama (Imagine: Meidafax Foto/AFP)

Miercuri, fostul candidat republican John McCain a declarat că ar fi "inteligent" ca Obama să îl înlocuiască pe partenerul său de cursă în alegerile prezidenţiale cu secretarul de Stat Hillary Clinton, după care a adăugat imediat "dar acest lucru nu se va întâmpla, evident".

Biden, cunoscut pentru comiterea unor gafe şi pentru declaraţii dure, a provocat marţi o controversă afirmând că propunerile candidatului republican Mitt Romney cu privire la bănci revin la a "pune lanţuri la picioarele" americanilor, într-un discurs susţinut în fostul stat sclavagist Virginia.

Întrebat joi despre această declaraţie, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al lui Obama Jay Carney a repetat că "tichetul" prezidenţial democrat pentru alegerile de la 6 noiembrie va fi "Obama-Biden". "Este o problemă care a fost tranşată cu mult timp în urmă", a subliniat el.

Carney a declarat totodată că resimte "o mare admiraţie şi un mare respect faţă de senatorul McCain". "Dar dacă ar trebui să cer sfaturi despre candidaţi la vicepreşedinţie, nu m-aş sdresa lui John McCain", a spus el.

McCain a ales-o în 2008 ca parteneră de cursă în alegerile prezidenţiale pe o necunoscută de pe scena politică naţională, şi anume gurvernatoarea Alaskăi Sarah Palin.

În pofida charismei şi entuziasmului pe care ea l-a produs în rândul electoratului conservator, Palin a întâmpinat probleme, dovedindu-se incapabilă să citeze un ziar pe care îl citea şi declarând că posedă o experienţă în politica externă deoarece statul ei are o frontieră maritimă comună cu Rusia.

Opţiunea pentru Palin este considerată în prezent drept unul dintre factorii principali ai eşecului fără apel suferit de către McCain.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici