Casa Albă a sugerat că Scoţia nu este parte a Marii Britanii | FOTO

Casa Albă a transmis din greşeală că preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pleacă din Marea Britanie, deşi liderul american s-a deplasat în Scoţia, parte a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, informează presa britanică.

2056 afișări
Imaginea articolului Casa Albă a sugerat că Scoţia nu este parte a Marii Britanii | FOTO

Casa Albă a sugerat că Scoţia nu este parte a Marii Britanii

Pe fondul protestelor masive, Donald Trump s-a întâlnit vineri, la Londra, cu premierul Marii Britanii, Theresa May, şi cu regina Elizabeth a II-a, în cursul unei vizite de lucru. Vineri seară, Donald Trump s-a deplasat în Scoţia, parte a Marii Britanii, unde va juca golf. Liderul american, a cărui mamă a fost din Scoţia, şi soţia sa, Melania Trump, rămân sâmbătă şi duminică în staţiunea scoţiană Ayrshire, în hotelul Turnberry, aparţinând familiei Trump.

Vineri seară, Preşedinţia SUA a informat prin Twitter că Donald Trump merge în Scoţia. "Astăzi, Donald Trump şi Prima doamnă a SUA au luat ceaiul cu Majestatea sa regina Elizabeth a II-a la Castelul Windsor, înainte de a părăsi Marea Britanie", a transmis Casa Albă prin Twitter, potrivit publicaţiilor Scottish Daily Record, Huffington Post şi Express. Însă Donald Trump nu a plecat din Marea Britanie, fiind în Scoţia, care alături de Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord formează Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Mesajul eronat a rămas câteva ore pe Twitterul Preşedinţiei SUA, după care a fost şters.

Gafa Preşedinţiei SUA a atras reacţii ironice în presa britanică şi pe reţelele de socializare online. "Casa Albă afirmă că Scoţia nu este parte a Marii Britanii, o gafă penibilă pe Twitter în timpul vizitei lui Donald Trump pentru golf", a titrat cotidianul The Scottish Daily Record.

"Donald Trump, ironizat şi umilit din cauza gafei făcute pe Twitter de Casa Albă", notează Daily Express.

"Casa Albă proclamă independenţa Scoţiei, pretinzând că Donald Trump «a părăsit Marea Britanie» deşi a ajuns pe aeroportul scoţian Prestwick", observă The Scottish Sun.

Foto: Daily Record

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici