Casa Albă confirmă eliberarea unui cetăţean american de către Rusia

Administraţia de la Washington a confirmat, miercuri seară, eliberarea de către Rusia a unui veteran al armatei americane, în cadrul unui schimb de prizonieri cu Ucraina, informează site-ul Axios.com.

527 afișări
Imaginea articolului Casa Albă confirmă eliberarea unui cetăţean american de către Rusia

Sursa foto: MediafaxFoto

"Salutăm vestea eliberării" lui Suedi Murekezi, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului prezidenţial pentru Securitate Naţională de la Washington.

Suedi Murekezi, veteran al Forţelor Aeriene din SUA, este originar din statul american Minnesota, dar se mutase în Ucraina în 2018. El a fost capturat în iunie de autorităţile ruse şi inculpat pentru participarea la manifestaţii antiruse în oraşul Herson, situat în sud-estul Ucrainei.

Cetăţeanul american a fost eliberat miercuri de autorităţile ruse, în cadrul unui schimb de prizonieri cu Ucraina. Moscova a eliberat miercuri şi 64 de militari ucraineni.

Săptămâna trecută, Rusia a dispus eliberarea jucătoarei americane de baschet Brittney Griner în cadrul unui schimb de deţinuţi cu Statele Unite, care l-au eliberat pe traficantul de arme Viktor Bout.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici