Casa Albă: Donald Trump consideră că are dreptul să-l demită pe procurorul special Robert Mueller

Preşedintele american Donald Trump consideră că are dreptul de a îl demite pe procurorul special Robert Mueller, care anchetează ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial american, a declarat Sarah Huckabee Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, potrivit site-ului postului CNN.

1586 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Donald Trump consideră că are dreptul să-l demită pe procurorul special Robert Mueller

Casa Albă: Trump consideră că are dreptul să-l demită pe procurorul special Mueller

"Am fost informaţi că preşedintele are cu certitudine puterea de a lua această decizie", a declarat Sanders în legătură cu posibilitatea demiterii lui Mueller, la o zi după ce agenţii FBI au descins la biroul avocatului personal al lui Trump, după ce au obţinut un mandat pe baza unor informaţii primite de la Mueller. Sanders a mai afirmat că preşedintele este de părere că investigaţia a mers prea departe.

Numeroşi lideri politici americani l-au avertizat pe Trump să nu îl demită pe procurorul special care coordonează anchetele în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.

În prezent, procurorul special Robert Mueller poate fi demis de procurorul general adjunct Rod Rosenstein, după ce procurorul general Jeff Sessions s-a recuzat din anchetele privind campania din 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici