Casa Albă, evacuată parţial. Un bărbat a pătruns în sediul Preşedinţiei SUA la câteva minute după plecarea lui Obama - VIDEO

Jurnalişti şi membri ai administraţiei au fost evacuaţi pentru scurt timp, vineri seara, de la Casa Albă, după ce o persoană a sărit gardul care o înconjoară, relatează AFP.

1122 afișări
Imaginea articolului Casa Albă, evacuată parţial. Un bărbat a pătruns în sediul Preşedinţiei SUA la câteva minute după plecarea lui Obama - VIDEO

Casa Albă, evacuată parţial. Barack Obama nu era prezent (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 12:03 Secret Service, criticat pentru incidentul de securitate de la Casa Albă

Jason Chaffetz, un membru republican al Camerei Reprezentanţilor, a criticat Serviciul prezidenţial de pază şi protecţie, Secret Service, pentru incidentul de securitate de la Casa Albă, catalogându-l drept "total inacceptabil", conform ABC News.

"Este total inacceptabil ca o persoană să pătrundă neautorizat în complexul Casei Albe", a transmis Jason Chaffetz prin Twitter.

UPDATE 11:43 Un bărbat a pătruns în Casa Albă la câteva minute după plecarea lui Barack Obama - ABC News

Incidentul de securitate de la sediul Preşedinţiei americane a fost provocat de un bărbat neînarmat care a reuşit să pătrundă în curtea şi în interiorul Casei Albe, la doar câteva minute după plecarea preşedintelui Barack Obama, anunţă Secret Service, potrivit postului ABC News.

Omar Gonzales, în vârstă de 42 de ani, a sărit gardul şi a pătruns în curtea Casei Albe, după care a intrat în clădirea Preşedinţiei SUA prin zona North Portico, a declarat Ed Donovan, purtătorul de cuvânt al Secret Service.

Sediul Preşedinţiei americane a fost evacuat parţial din cauza incidentului.

 

 

 

Potrivit ABC News, preşedintele Barack Obama nu mai era la Casa Albă în momentul incidentului, petrecut vineri în jurul orei 19.00. Barack Obama şi fiicele lui părăsiseră Casa Albă cu doar câteva minute înainte, îndreptându-se cu elicopterul spre reşedinţa de la Camp David (Maryland), unde familia prezidenţială va petrece weekendul.

Omar Gonzalez, domiciliat în Copperas Cove (Texas), a fost reţinut şi transportat la Spitalul GW pentru o evaluare medicală. Bărbatul va fi inculpat pentru pătrundere ilegală în complexul prezidenţial.

Se întâmplă frecvent ca persoane să sară gardul pentru a pătrunde în curtea Casei Albe, dar au fost foarte rare cazurile când intruşii ajung în interioriul sediului Preşedinţiei SUA.

"Locul în care a ajuns intrusul este inacceptabil", a admis un oficial din cadrul Secret Service.

Preşedintele american, Barack Obama, nu se afla la Casa Albă în momentul evacuării. El urcase cu câteva minute mai devreme la bordul unui elicopter prezidenţial al Marine One pentru a se deplasa la Camp David, unde va petrece weekendul în familie.

Jurnaliştii s-au întors în clădire după aproximativ o oră.

Potrivit unui agent al Secret Service, citat de presa americană, operaţiunea de evacuare a fost lansată după ce o persoană a sărit gardul care înconjoară grădina Casei Albe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici