Casa Albă: Între 64 şi 116 civili au fost ucişi, în ultimii ani, în raiduri efectuate de avioane americane fără pilot în afara Irakului şi Afganistanului

Între 64 şi 116 civili au fost ucişi, în perioada 2009-2015, în raiduri efectuate de avioane americane fără pilot în afara Irakului şi Afganistanului, estimează Administraţia Barack Obama, conform CNN.

326 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Între 64 şi 116 civili au fost ucişi, în ultimii ani, în raiduri efectuate de avioane americane fără pilot în afara Irakului şi Afganistanului

Casa Albă: Între 64 şi 116 civili au fost ucişi, în ultimii ani, în raiduri efectuate de avioane americane fără pilot în afara Irakului şi Afganistanului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

În acelaşi interval, între 2.372 şi 2.581 de presupuşi terorişti au fost ucişi în bombardamente efectuate de drone americane.

Preşedintele Barack Obama a semnat un ordin executiv care cere măsuri pentru evitarea victimelor civile.

"Agenţiile militare trebuie să menţină şi să promoveze practici care să reducă probabilitatea victimelor civile, să ia măsuri adecvate când există victime civile şi să tragă învăţăminte pentru a proteja mai mult civilii", a transmis Barack Obama.

În afară Irakului şi Afganistanului, avioane americane fără pilot efectuează uneori bombardamente antiteroriste în Yemen, Pakistan şi în ţări africane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici