Casa Imperială a Romanovilor vrea să revină în Rusia

Casa Imperială a familiei Romanov vrea să se întoarcă în Rusia pentru a ajuta societatea civilă şi a promova dezvoltarea instituţiilor juridice din ţară, a declarat, vineri, Aleksandr Zakatov, directorul cancelariei conducătorului casei, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

47 afișări
Imaginea articolului Casa Imperială a Romanovilor vrea să revină în Rusia

Casa Imperială a Romanovilor vrea să revină în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Casa vrea să revină în Rusia pentru a rămâne acolo cu titlu permanent şi credem că acest lucru va avea loc în final, aşa cum a fost cazul în mai multe ţări", a afirmat el. Această dorinţă nu este legată de nici o dorinţă de restabilire a monarhiei în ţară, a adăugat Zakatov.

"Casa Imperială este vectorul ideii monarhice, dar ea nu încearcă să impună pe nimeni. Totuşi vrem să revenim în ţară pentru a trăi şi munci acolo, pentru a lua parte la diferite programe culturale şi de caritate, precum şi iniţiative apolitice care vizează consolidarea societăţii civile, promovarea instituţiilor juridice şi renaşterea tradiţiilor", a explicat el.

Potrivit lui Zakatov, statul trebuie să-şi exprime atitudinea faţă de această instituţie, pentru ca această întoarcere să devină realitate. "Nu trebuie ca membrii Casei Imperiale să se întoarcă în Rusia ca particulari, ci dimpotrivă, trebuie ca o întreagă instituţie istorică să fie restabilită. Statul trebuie să-şi exprime atitudinea la rândul său, printr-o declaraţie, de exemplu, potrivit căreia Casa (Romanovilor) a guvernat ţara noastră timp de peste 300 de ani, această perioadă a fost marcată de importante realizări şi ea a dat ţării personalităţi precum Petru cel Mare, Ecaterina cea Mare, Alexandru al II-lea, Nicolae al II-lea şi oameni de stat remarcabili", a mai explicat Zakatov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici