Casa în care a copilărit Kurt Cobain, inclusă pe lista siturilor şi proprietăţilor de importanţă istorică. Aceasta va fi deschisă vizitatorilor

  • Locuinţa în care a copilărit Kurt Cobain, situată în oraşul Aberdeen, a fost înscrisă pe lista oficială a siturilor şi proprietăţilor de importanţă istorică de către statul american Washington.
  • Transformarea locuinţei într-o proprietate de importanţă istorică a fost aprobată în unanimitate de Departamentul de Arheologie şi Conservare Istorică, potrivit New York Post.
  • În prezent, peste 90% din lucrările de restaurare ale locuinţei sunt finalizate.
  • Fanii vor putea să călătorească în timp pentru a vedea casa în care a crescut legendarul star rock.
500 afișări
Imaginea articolului Casa în care a copilărit Kurt Cobain, inclusă pe lista siturilor şi proprietăţilor de importanţă istorică. Aceasta va fi deschisă vizitatorilor

Sursă FOTO: AP/ Elaine Thompson. Casa în care a copilărit Kurt Cobain (stânga).

Actualul proprietar al locuinţei, Lee Bacon, restaurează casa cu scopul de a organiza aici expoziţii temporare, în contextul în care regulamentul cartierului nu permite transformarea casei într-un muzeu permanent.

„Scopul nostru este de a transforma casa într-un proiect tribut adus vieţii de început şi carierei lui Kurt, cu detalii demne de un muzeu”, a spus Lee Bacon.

Bacon împreună cu soţia sa, Danielle, au cumpărat casa de la familia Cobain în 2018, cu suma de 225.000 de dolari.

În cadrul proiectului este implicată şi sora lui Kurt Cobain, Kim.

Fanii vor putea să călătorească în timp pentru a vedea casa în care a crescut legendarul star rock.

Casa a fost construită în 1923, iar liderul formaţiei Nirvana a copilărit acolo între 1968 şi 1974, de la vârsta de un an până la 17 ani.

Interiorul casei include mai multe piese de mobilier original, printre care masa din sufragerie, salteaua din dormitorul muzicianului, camera în care au copilărit Kurt şi sora sa, cât şi mobila din bucătărie.

În prezent, peste 90% din lucrările de restaurare sunt finalizate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici