Catherine Ashton pledează pentru reconciliere între Fatah şi Hamas

Şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton a pledat joi, în cadrul unei întâlniri la Bruxelles cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, pentru reconciliere între grupările palestiniene Fatah şi Hamas.

126 afișări
Imaginea articolului Catherine Ashton pledează pentru reconciliere între Fatah şi Hamas

Catherine Ashton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Reconcilierea interpalestiniană constituie un element important pentru unitatea unui viitor stat palestinian şi pentru găsirea unei soluţii între cele două regiuni", palestiniană şi israeliană, a afirmat Ashton.

Acordurile de reconciliere interpalestiniană, semnate la Cairo (aprilie-mai 2011) şi la Doha (februarie 2012), încă nu au fost puse în aplicare.

Conform acestor acorduri, mişcările rivale Fatah, la putere în Cisiordania, şi Hamas, care controlează Fâşia Gaza, urmează să formeze un Guvern de tranziţie în vederea organizării alegerilor prezidenţiale şi legislative.

Potrivit unui sondaj publicat în septembrie, palestinienii sunt pesimişti cu privire la şansele de reconciliere între Fatah şi Hamas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici