CE demarează proceduri de infringement împotriva Greciei, Maltei, Luxemburgului şi Marii Britanii

CE a decis să demareze procedurile de infringement la adresa Greciei, Maltei, Luxemburgului şi Marii Britanii deoarece acestea nu au comunicat măsurile adoptate pentru ralierea la o directivă menită să consolideze dreptul la liberă circulaţie a cetăţenilor europeni.

1 afișare
Imaginea articolului CE demarează proceduri de infringement împotriva Greciei, Maltei, Luxemburgului şi Marii Britanii

CE demarează proceduri de infringement împotriva Greciei, Maltei, Luxemburgului şi Marii Britanii

"Directiva reprezintă un aspect esenţial al procesului de integrare europeană deoarece consolidează dreptul cetăţenilor UE şi al familiilor acestora de a se deplasa şi locui liber în spaţiul UE. Dreptul la libera circulaţie şi rezidenţă în spaţiul UE consolidează sentimentul aprtenenţei la UE şi reprezintă un obiectiv fundamental al Uniunii", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Franco Frattini.

Oficialii şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la întârzierea transpunerii directivei europene la nivelul legislaţiei naţionale şi au cerut statelor comunitare "să accelereze eforturile de transpunere", se arată în comunicatul CE. Statele comunitare erau obligate să transpună directiva în legislaţia naţională până la 30 aprilie 2006.

Directiva 38/2004 extinde, de asemenea, dreptul la reunificarea familiei, permite unui cetăţean european care a locuit timp de cinci ani într-un stat comunitar să obţină rezidenţă permanentă şi asigură o protecţie sporită cetăţenilor UE şi familiilor acestora care riscă să fie expulzaţi din motive legate de ordine publică, securitate şi sănătate publică, precizează comunicatul Executivului european.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici