CE lansează dialogul cu Bosnia-Herţegovina pe tema eliminării vizelor

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Jacques Barrot, ale cărui prerogative vizează Justiţia, Libertatea şi Securitatea, a lansat luni dialogul cu Bosnia-Herţegovina, pe tema eliminării vizelor, informează un comunicat al CE.

12 afișări
Imaginea articolului CE lansează dialogul cu Bosnia-Herţegovina pe tema eliminării vizelor

CE lansează dialogul cu Bosnia-Herţegovina pe tema eliminării vizelor (Imagine: Mediafax Foto)

Dialogul are drept obiectiv formularea unor indicaţii clare pentru autorităţile din Bosnia-Herţegovina privind măsurile care trebuie luate înainte ca libera circulaţie să fie garantată tuturor cetăţenilor acestei ţări.

"Prin faptul că deschide un dialog pe tema călătoriei fără viză Uniunea Europeană dă dovadă de hotărâre în privinţa îndeplinirii principalului obiectiv privind libera circulaţie a cetăţenilor din Bosnia-Herţegovina", a declarat vicepreşedintele Barrot, în cadrul ceremoniei de deschidere a dialogului pe această temă.

"Salut lansarea dialogului privind eliminarea vizelor pentru toţi cetăţenii din Bosnia-Herţegovina. Este o veste bună în special pentru generaţia tânără care, prin intermediul mobilităţii, va avea prilejul să câştige experienţa în UE. Eliminarea vizelor este de asemenea, importantă şi în domeniul afacerilor, dar şi pentru dezvoltarea economică şi pieţei muncii", a adăugat, la rândul său, comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn.

Începând de la 1 ianuarie 2008, cetăţenii din Bosnia-Herţegovina se bucură de beneficiile oferite de acordurile privind facilitarea vizelor în Uniunea Europeană.

Întâlnirea de luni constituie următoarea etapă în acest sens şi a deschis un dialog cu autorităţile din Bosnia-Herţegovina care ar conduce la un regim de eliminare a vizelor pentru toţi cetăţenii.

UE va asista în continuare din punct de vedere politic şi financiar Bosnia-Herţegovina pentru a îndeplini condiţiile de eliminare a vizelor.

Consiliul Uniunii Europene a salutat la 28 ianuarie 2008 intenţia Comisiei Europene de a lansa dialogul privind eliminarea cu toate ţările din regiunea Balcanilor de Vest, exprimându-şi voinţa de a discuta pe viitor această chestiune, în baza programului de Comunicare a Comisiei pe tema Balcanilor de Vest.

Comisia a lansat dialoguri pe tema eliminării vizelor cu Albania, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici