CE oferă Franţei termen până la 15 octombrie pentru măsuri privind libera circulaţie

CE consideră că Franţa nu a transpus în legislaţia naţională directiva privind libera circulaţie, din 2004, şi a decis să îi trimită o scrisoare de avertisment dacă nu prezintă până la 15 octombrie un calendar detaliat cu măsuri de implementare a directivei.

15 afișări
Imaginea articolului CE oferă Franţei termen până la 15 octombrie pentru măsuri privind libera circulaţie

CE oferă Franţei termen până la 15 octombrie pentru măsuri privind libera circulaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scrisoarea de avertisment face parte dintr-un pachet de acţiuni formulate în octombrie 2010 şi incluse în procedura de infringement, potrivit comunicatului Comisiei Europene, publicat miercuri.

CE a analizat miercuri recentele evoluţii din Franţa, fiind purtate discuţii privind situaţia generală a romilor şi legislaţia UE referitoare la libera circulaţie a cetăţenilor europeni.

Instituţia a evaluat situaţia tuturor celorlalte state membre UE în ceea ce priveşte respectarea directivei privind libera circulaţie, pentru a stabili dacă va fi necesară iniţierea unor proceduri de infringement şi în alte cazuri. CE a subliniat, în comunicatul său, că este posibil să trimită scrisori de avertisment dacă sunt descoperite cazuri similare, în contextul lansării unor alte posibile proceduri de infringement.

Comisia Europeană a reiterat miercuri că integrarea socială şi economică a romilor reprezintă o provocare şi o responsabilitate comună pentru toate statele membre UE. Ea a amintit că la 7 aprilie au fost adoptate o serie de măsuri importante care trebuie luate la nivel naţional şi european pentru a îmbunătăţi rapid situaţia acestei comunităţi etnice.

CE va prezenta în aprilie 2011 un program-cadru al UE privind strategiile naţionale de integrare a romilor, la pregătirea sa urmând să colaboreze toate statele membre. Acest program-cadru va evalua folosirea fondurilor naţionale şi europene şi va face propuneri pentru o implementare mai eficientă a fondurilor UE în domeniul integrării romilor.

Comisia va prezenta rapoarte privind progresele înregistrate, în faţa Parlamentului European şi Consiliului European, până vara viitoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici