Ce păţesc unii deţinuţi în China? Chirurgi chinezi, acuzaţi că au scos inimile încarceraţilor condamnaţi la moarte, deşi erau încă vii

  • Mai mulţi chiurgi chinezi sunt acuzaţi că au scos inimile deţinuţilor condamnaţi la moarte, chiar dacă aceştia erau încă în viaţă.
  • Acum câţiva ani, guvernul promisese că va opri, până în ianuarie 2015, practica scoaterii organelor de la deţinuţi şi vor folosi doar organele donate statului.
1234 afișări
Imaginea articolului Ce păţesc unii deţinuţi în China? Chirurgi chinezi, acuzaţi că au scos inimile încarceraţilor condamnaţi la moarte, deşi erau încă vii

FOTO Hepta

Un studiu recent realizat de către oamenii de ştiinţă australieni şi citat de către The Times arată „practica” din penitenciarele din China. Cercetătorii au examinat mii de rapoarte medicale şi au ajuns la concluzia că medicii chirurgi chinezi au ucis o parte dintre deţinuţi în timpul operaţiei de prelevare de organe, inclusiv „încarceraţi pe motiv de conştiinţă” chiar dacă nu erau declaraţi decedaţi. 
 
Asta ar încălca, desigur, etica medicală, aşa cum este ea recunoscută la nivel internaţional. 

„Industria” transplantelor ilegale, extrem de profitabilă în China

Tot în 2015, autorităţile chineze au ieşit în faţă declarând că au oprit prelevarea de organe forţată de la deţinuţi, dar specialiştii australieni spun că se tem că realitatea este alta. 
 
În continuare, studiul precizează că o parte dintre deţinuţi erau încă în viaţă, dar nu neaparat conştienţi, în timp ce erau pe masa de operaţie, unde li se scoteau inima şi plămânii. 
 
„Am descoperit că medicii generalişti au devenit călăi în beneficiul statului, iar metoda de execuţie era scoaterea inimii”, spune Matthew Robertson, doctorand şi co-autor al studiului.
 
„Aceste intervenţii chirurgicale sunt extrem de profitabile pentru medicii şi spitalele implicate”, mai spune doctorandul.
 
Un documentar realizat în 2015 arată că industria de prelevare de organe şi transplant ilegal valorează un miliard de dolari anual. 
 
Studiul a folosit analiză de text computaţională pentru a realiza un „control criminalistic” asupra a peste 2.800 de rapoarte medicale scoase din baza de date cu publicaţii chineze despre transplante din perioada 1980-2020. 
 
Algoritmul folosit arată că 71 dintre deţinuţi nu ar fi fost decedaţi (moarte cerebrală) în momentul în care li s-au scos organele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici