Ce se ştie despre aeroportul luat cu asalt în Daghestan la sosirea unui zbor de la Tel Aviv

Aeroportul din Makhachkala, capitala Daghestan - o republică autonomă din componenţa Federaţiei Ruse -, a fost închis duminică seara, după ce zeci de persoane l-au luat cu asalt. Acestea au pătruns violent pentru a ataca un avion care sosea de la Tel Aviv (Israel).

4147 afișări
Imaginea articolului Ce se ştie despre aeroportul luat cu asalt în Daghestan la sosirea unui zbor de la Tel Aviv

Sursa foto: X

Ceva mai tâzriu, agenţia aviatică rusă a anunţat că mulţimea a fost evacuată şi că aeroportul va rămâne închis până la 6 noiembrie, relatează AFP.

Potrivit Izvestia şi RT, câteva zeci de bărbaţi au dat buzna pe acoperişul aeroportului şi pe pistă atunci când a fost anunţată sosirea unui zbor din Israel.

"În urma intruziunii unor persoane necunoscute în zona de trafic a aeroportului din Makhachkala, s-a decis închiderea temporară a aeroportului pentru zborurile care sosesc şi pleacă", a precizat Rossaviatsia, adăugând că "forţele de ordine se aflau la faţa locului".

Videoclipurile postate pe Telegram îi arată pe bărbaţi dărâmând bariere, încercând să controleze maşinile care părăsesc aeroportul sau forţând uşile din terminal. Unul dintre videoclipuri arată un bărbat care stă pe una dintre aripile unui avion aparţinând companiei aeriene ruseşti Red Wings.

Înainte de a intra în terminal, mai mulţi manifestanţi au verificat şi paşapoartele persoanelor care părăseau aeroportul, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare.

Unul dintre ei a putut fi văzut ţinând în mână o pancartă: "Ucigaşii de copii nu au ce căuta în Daghestan", iar alţii au strigat "Allah Akbar" pe aceste videoclipuri.

Potrivit site-ului specializat Flightradar24, un zbor operat de compania aeriană din Tel Aviv a aterizat la Makhchkala la ora locală 19:00 (16:00 GMT). Potrivit presei ruse independente Sota, acesta era un zbor de tranzit care urma să decoleze din nou spre Moscova la ora 21:00 (19:00 GMT). Deocamdată, nu se ştie dacă avionul se afla încă pe pistă şi care era situaţia pasagerilor săi.

Cecenia şi Daghestan sunt două republici instabile din Rusia a căror populaţie este predominant musulmană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici