Ce spune Înaltul comisar ONU despre cea mai mare ameninţare la nivel global, de după al Doilea Război Mondial

Înaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat luni, în cadrul summit-ului ONU de la Madrid privind schimbările climatice, că acest fenomen este principala ameninţare la nivel global de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, informează site-ul agenţiei DPA.

2448 afișări
Imaginea articolului Ce spune Înaltul comisar ONU despre cea mai mare ameninţare la nivel global, de după al Doilea Război Mondial

Înaltul comisar ONU, Michelle Bachelet, Sursa: Profimediaimages

Oficialul a mai spus că nicio ţară nu va fi ocolită de efectele catastrofale ale încălzirii globale şi a adăugat că dreptul oamenilor la viaţă, sănătate, alimente, apă, adăpost şi dezvoltare sunt deja afectate de schimbările climatice.

„Printre nenumăratele provocări privind drepturile omului din primele două decenii ale secolului XXI, urgenţa provocată de schimbările climatice reprezintă, probabil, cea mai mare ameninţare pentru drepturile omului de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial”, a spus Bachelet.

Ea a adăugat că omenirea datorează „recunoştinţă milioanelor de copii, adolescenţi şi adulţi care s-au exprimat” în legătură cu această criză.

Declaraţia oficialului ONU vine în condiţiile în care adolescenta suedeză Greta Thunberg, cunoscută în întreaga lume pentru opiniile sale referitoare la încălzirea globală, a făcut apel la mass-media din întreaga lume să fie mai atentă la situaţia gravă în care se află planeta decât la povestea sa personală.

Organizaţia Meteorologică Mondială a anunţat săptămâna trecută că deceniul actual ar urma să fie cel mai cald din istoria înregistrărilor meteorologice, iar planeta se îndreaptă spre o creştere cu peste trei grade Celsius a valorilor medii de temperatură până la finalul secolului dacă nu vor fi luate măsuri urgente în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici