CE va sancţiona eşecurile Românie şi Bulgariei, dar numai Sofia riscă să piardă fonduri

Comisia Europeană va priva Bulgaria de circa 500 de milioane de euro din fondurile UE săptămâna viitoare, avertizând totodată Sofia că ar putea pierde şi pe viitor ajutorul, dacă nu va depune eforturi suplimentare în lupta împotriva corupţiei, potrivit surse UE.

11 afișări
Imaginea articolului CE va sancţiona eşecurile Românie şi Bulgariei, dar numai Sofia riscă să piardă fonduri

CE va sancţiona eşecurile Românie şi Bulgariei, dar numai Sofia riscă să piardă fonduri (Imagine: Mediafax/AFP)

Executivul UE va adopta la 23 iulie trei rapoarte referitoare la problemele de justiţie, infracţionalitate şi corupţie în Bulgaria şi România şi la gestionara fondurilor UE în ambele state riverane Mării Negre, care au aderat concomitent la blocul comunitar, în 2007.

Rapoartele sunt ţinute secrete, chiar şi faţă de Guvernele din Sofia şi Bucureşti, dar o sursă europeană familiară cu conţinutul acestora a declarat că nivelul corupţiei şi al eşecurilor sistemelor juridice vor fi sancţionate în ambele state, dar numai Bulgaria riscă să piardă bani în viitorul apropiat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici