Cea mai bogată femeie din Africa a fost pusă sub acuzare pentru delapidare de procurorii din statul african Angola

Cea mai bogată femeie din Africa, Isabel Dos Santos, a fost pusă în mod formal sub acuzare pentru delapidare de către procurorii din statul african Angola, relatează site-ul postului BBC.

876 afișări
Imaginea articolului Cea mai bogată femeie din Africa a fost pusă sub acuzare pentru delapidare de procurorii din statul african Angola

Cea mai bogată femeie din Africa a fost pusă sub acuzare pentru delapidare de procurorii din statul african Angola

Procurorul General Helder Pitta Gros a declarat că acuzaţiile sunt pentru perioada în care aceasta a deţinut funcţia de preşedinte a companiei de stat Sonangol.

Acesta a adăugat că urmează să fie emis un mandat de arestare internaţional pentru toţi suspecţii, dacă aceştia nu se vor prezenta în faţa autorităţilor din Angola.

"Isabel dos Santos este acuzată de delapidare în timpul funcţiei deţinute în cadrul companiei Sonangol şi este acuzată în primă instanţă pentru spălare de bani, trafic de influenţă, falsificarea documentelor şi alte infracţiuni", a adăugat procurorul general.

Potrivit unor documente citate luni de BBC News, Isabel Dos Santos a obţinut averea prin exploatarea resurselor Angolei şi prin acte de corupţie. Aceasta ar fi primit acces la contracte profitabile în domeniul telecomunicaţiilor şi în exploatarea terenurilor, zăcămintelor de petrol şi diamantelor în timp ce tatăl ei, José Eduardo dos Santos, a deţinut funcţia de preşedinte al Angolei.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici