Cedează Germania? Vicepreşedintele parlamentului german: Germania ar trebui să permită gazoductului Nord Stream 2 să înceapă să pompeze gazele naturale ruseşti pentru ca "oamenii să nu îngheţe iarna"

Germania ar trebui să permită gazoductului Nord Stream 2, care este blocat, să înceapă să pompeze gazele naturale ruseşti pentru ca "oamenii să nu îngheţe iarna şi pentru ca industria să nu sufere daune grave", a declarat vineri Wolfgang Kubicki, vicepreşedintele parlamentului german.

41029 afișări
Imaginea articolului Cedează Germania? Vicepreşedintele parlamentului german: Germania ar trebui să permită gazoductului Nord Stream 2 să înceapă să pompeze gazele naturale ruseşti pentru ca "oamenii să nu îngheţe iarna"

Cedează Germania? Vicepreşedintele parlamentului german: Germania ar trebui să permită gazoductului Nord Stream 2 să înceapă să pompeze gazele naturale ruseşti pentru ca "oamenii să nu îngheţe iarna"

Comentariile sale au stârnit un răspuns vehement din partea Kievului, unde ministrul de externe Dmytro Kuleba a declarat că "dependenţa de gazul rusesc ucide", relatează Politico.

Gazoductul este finalizat, dar Berlinul a refuzat, la sfârşitul lunii februarie, să permită punerea sa în funcţiune, ca reacţie la invazia Rusiei în Ucraina.

Kubicki, membru al Partidului Democraţilor (FDP) al ministrului de finanţe Christian Lindner, a cerut activarea gazoductului "cât mai curând posibil" pentru a umple depozitele de gaz înainte de iarnă.

El a declarat că nu există "niciun motiv întemeiat pentru a nu deschide Nord Stream 2", deoarece Germania primeşte deja gaz prin conducta mai veche Nord Stream, care leagă Rusia de Germania. Obţinerea "gazului de la Nord Stream 2 nu este mai imorală decât de la Nord Stream 1". Este doar o conductă diferită", a spus el.

Importurile prin Nord Stream au scăzut recent la doar 20% din capacitate, o scădere pe care Gazprom din Rusia a pus-o pe seama întârzierii întoarcerii unei turbine de gaz.

Kubicki a declarat că deschiderea Nord Stream 2 ar testa dacă preşedintele rus Vladimir Putin este dispus să crească livrările de gaze către Germania. Liderul rus a declarat luna trecută: "Mai avem încă o rută pregătită - aceasta este Nord Stream 2. Putem să o punem în funcţiune".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici