Cehia intenţionează să antreneze până la 4.000 de soldaţi ucraineni

Guvernul ceh intenţionează să ofere instruire unui număr de 4.000 de soldaţi ucraineni în cursul anului viitor, a declarat miercuri ministrul ceh al apărării, Jana Cernochova.

154 afișări
Imaginea articolului Cehia intenţionează să antreneze până la 4.000 de soldaţi ucraineni

Antrenamentul ar urma să se desfăşoare în cinci cicluri de patru săptămâni, la fiecare dintre acestea urmând să participe până la 800 de soldaţi, şi va costa 975 de milioane de coroane (41,60 milioane de dolari), a precizat Ministerul Apărării, potrivit Reuters.

Republica Cehă, membră NATO, a susţinut puternic Ucraina de la atacul Rusiei din februarie anul acesta şi i-a trimis arme uşoare şi grele şi muniţie.

Programul de pregătire ar urma să fie demarat cu primul lot de trupe în acest an şi, în cele din urmă, va fi integrat în cadrul unui program de pregătire planificat de Uniunea Europeană pentru Ucraina.

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au convenit să înfiinţeze o misiune de instruire a aproximativ 15.000 de soldaţi ucraineni şi să ofere o finanţare suplimentară în valoare de 500 de milioane de euro pentru livrările de arme către Kiev, în cadrul unei reuniuni care a avut loc luni la Luxemburg.

Ucraina s-a arătat interesată de instruirea în principal a batalioanelor mecanizate, dar şi a medicilor, a trupelor de geniu şi a trupelor de apărare chimică, a declarat Cernochova.

Republica Cehă va trimite, de asemenea, 55 de soldaţi în calitate de instructori sau membri ai structurilor de comandă în cadrul misiunii planificate de instruire a UE în alte state membre ale UE.

Ambele părţi ale planului necesită aprobare parlamentară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici