Cei cinci marinari români răpiţi de piraţii somalezi au fost transferaţi la ţărm

Cei cinci marinari români care fac parte din echipajul remorcherului Buccaneer, capturat la 11 aprilie de piraţii somalezi, au fost transferaţi la ţărm, rămânând însă ostatici, afirmă tatăl unuia dintre marinarii italieni, citat de cotidianul La Stampa, în ediţia electronică.

18 afișări
Imaginea articolului Cei cinci marinari români răpiţi de piraţii somalezi au fost transferaţi la ţărm

Cei cinci marinari români răpiţi de piraţii somalezi au fost transferaţi la ţărm (Imagine: Mediafax Foto)

Remorcherul Buccaneer, cu 16 persoane la bord - zece italieni, cinci români şi un croat - a fost capturat la 11 aprilie în Golful Aden, iar, în prezent, se pare că este ancorat în largul satului Lasqorey, la 110 kilometri vest de Portul Bosasso, capitala economică a regiunii somaleze Puntland.

Comandantul navei, italianul Mario Iarloi, dezvăluia la 10 iunie că şase din membrii echipajului au fost transferaţi de piraţi la ţărm. Pasquale Vollaro, tatăl unuia dintre marinarii italieni, afirmă că la bordul navei au rămas doar cei zece marinari italieni, care sunt trataţi foarte rău de către piraţi.

"Piraţii i-au mutat la ţărm pe marinarii români, păstrându-i la bord doar pe cei zece italieni care sunt trataţi ca animalele. Fiul meu mi-a spus că primesc doar o porţie de orez pe zi, că nu au apă potabilă şi că apa pe care o primesc trebuie fiartă pentru că este murdară. Îi este teamă că vor fi ucişi, este terorizat", afirmă Vollaro.

La începutul lunii iunie, comandantul navei, italianul Mario Iarloi, a luat legătura, telefonic, cu redacţia ziarului Corriere della Sera. El declara că echipajul are doar rezerve limitate de alimente, apă potabilă şi medicamente, trăind fără aer condiţionat la temperaturi care depăşesc constant 40 de grade Celsius.

"Suntem extenuaţi. Vă rog să ne scăpaţi din acest calvar, altfel le vom cere noi piraţilor să ne omoare", afirma comandantul remorcherului prin telefon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici