Cel mai bogat om din Ucraina promite că va contribui la reconstruirea oraşului Mariupol

Rinat Akhmetov, cel mai bogat om din Ucraina, s-a angajat să ajute la reconstruirea oraşului Mariupol, unde deţine două mari oţelării despre care spune că vor fi din nou competitive la nivel mondial.

1233 afișări
Imaginea articolului Cel mai bogat om din Ucraina promite că va contribui la reconstruirea oraşului Mariupol

Cel mai bogat om din Ucraina promite că va contribui la reconstruirea oraşului Mariupol

„Mariupol este o tragedie globală şi un exemplu global de eroism. Pentru mine, Mariupol a fost şi va fi întotdeauna un oraş ucrainean", a declarat Akhmetov pentru Reuters.

Rinat Akhmetov, mult timp cel mai bogat om din Ucraina, şi-a văzut imperiul de afaceri micşorându-se în 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Marea Neagră. Ulterior, două regiuni din estul Ucrainei, Doneţk şi Luhansk, şi-au proclamat independenţa faţă de Kiev, lovind din nou în afacerile lui Akhmetov.

Potrivit revistei Forbes, averea netă a lui Akhmetov era în 2013 de peste 15 miliarde de dolari. În prezent, aceasta se ridică la 3,9 miliarde de dolari.

„Pentru noi, războiul a izbucnit în 2014. Ne-am pierdut toate bunurile atât în Crimeea, cât şi în teritoriul ocupat temporar din Donbas. Ne-am pierdut afacerile, dar acest lucru ne-a făcut mai duri şi mai puternici", a spus el.

Rinat Akhmetov a mai spus că se va reîntoarce în Mariupol după război.

„Ambiţia mea este să mă întorc într-un Mariupol ucrainean şi să pun în aplicare planurile noastre (de nouă producţie), astfel încât oţelul produs la Mariupol să poată concura pe pieţele globale ca înainte", a spus omul de afaceri.

Rinat Akhmetov a anunţat că va contribui la refacerea oraşului Mariupol şi a Ucrainei după război.

„Sunt încrezător că, în calitate de cea mai mare afacere privată din ţară, SCM va juca un rol-cheie în reconstrucţia postbelică a Ucrainei", a mai spus el, citând oficialii care au declarat că pagubele provocate de război au ajuns la 1.000 de miliarde de dolari.

Omul de afaceri a vorbit şi despre ajutorul internaţional.

„Cu siguranţă vom avea nevoie de un program internaţional de reconstrucţie fără precedent, un Plan Marshall pentru Ucraina", a spus el, făcând referire la ajutorul american care a ajutat la reconstrucţia Germaniei după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Am încredere că vom reconstrui cu toţii o Ucraină liberă, europeană, democratică şi de succes după victoria noastră în acest război", a precizat Rinat Akhmetov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici