Cel puţin 116 morţi în naufragiul din Rusia. Au fost salvate 79 de persoane - VIDEO

Cel puţin 116 persoane au murit în naufragiul vaporului Bulgaria, duminică, pe fluviul Volga, a anunţat marţi comitetul de anchetă din Rusia.

958 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 116 morţi în naufragiul din Rusia. Au fost salvate 79 de persoane - VIDEO

Cel puţin 116 morţi în naufragiul din Rusia. Au fost salvate 79 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nerespectarea de către exploatatorul vaporului a normelor de securitate a condus la moartea a cel puţin 116 persoane", potrivit unui comunicat al comitetului de anchetă.

Potrivit anchetatorilor, la bordul navei se aflau "192 de persoane: 23 de membri ai echipajului cu patru membri ai familiilor, 15 membri ai personalului de la bord şi doi membri ai familiilor lor şi 148 de pasageri".

Ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu, afirmase luni că la bord se aflau 208 persoane, inclusiv 25 de pasageri neînregistraţi.

Au fost salvate 79 de persoane de ambarcaţiuni aflate în apropiere, după ce iniţial două nave au refuzat să oprească.

Directorul companiei care exploata nava şi un expert al serviciului de navigaţie fluvială din Rusia sunt cercetaţi penal, riscând până la zece ani de închisoare.

Este vorba de directorul general al companiei ArgoRetchTour, Svetlana Iniakina, şi de Iakov Ivaciov, care au fost arestaţi.


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici