Cel puţin 12 militari au fost ucişi în urma unui atac al ISIS în Nigeria

Gruparea teroristă Stat Islamic (ISIS) a anunţat miercuri că aripa sa din Africa de Vest a organizat un atac asupra unei baze militare din statul nigerian Borno, în urma căruia 12 militari au fost ucişi, informează Reuters.

245 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 militari au fost ucişi în urma unui atac al ISIS în Nigeria

Cel puţin 12 militari au fost ucişi în urma unui atac al ISIS în Nigeria

O sursă din cadrul Armatei a informat, însă, că bilanţul este mai mare, 25 de militari fiind ucişi în urma atacului. Potrivit aceleiaşi surse, confruntarea dintre islamişti şi militari a durat aproximativ trei ore.

Atacul a avut loc în oraşul Gajiram, iar teroriştii au incendiat baza militară pe care au atacat-o. Incidentul vine la doar câteva zile după un atac similar asupra unei alte unităţi militare şi după un atentat sinucigaş care a dus la moartea a 30 de persoane. Reuters notează că aceste atacuri recente pun sub semnul întrebării declaraţiile oficialilor guvernamentali care anunţau că aproape au reuşit să învingă insurgenţii din regiune.

Atacurile insurgenţilor din zona nord-estică a Nigeriei au dus la moartea a peste 30.000 de persoane din 2009 şi până în prezent.

Taguri:
nigeria,
atac,
isis

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici