Cel puţin 124 de răniţi, după ce un feribot de pe ruta Macau-Hong Kong a lovit un obiect în apă

Cel puţin 124 de oameni au fost răniţi când un feribot de mare viteză ce călătorea din Macau spre Hong Kong a lovit un obiect în apă, transmit oficiali citaţi de BBC News online.

558 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 124 de răniţi, după ce un feribot de pe ruta Macau-Hong Kong a lovit un obiect în apă

Cel puţin 124 de răniţi, după ce un feribot de pe ruta Macau-Hong Kong a lovit un obiect în apă (Imagine: AFP/Arhiva Mediafax Foto)

Feribotul, în care se aflau 174 de pasageri şi membri ai echipajului, a rămas fără electricitate în apropiere de insula Lantau, duminică seara, în jurul orei locale 18.00 (12.00, ora României), şi a început să ia apă la bord.

Bărcile poliţiei marine au fost trimise în operaţiuni de salvare. Potrivit mass-media locală, multe persoane prezentau răni la nivelul feţei şi membrelor.
Unii pasageri au aşteptat ore întregi pentru a putea fi salvaţi.

"Luminile s-au stins dintr-o dată. Era haotic la început, însă ulterior pasagerii s-au liniştit", a declarat un pasager pentru publicaţia South China Morning Post.

Potrivit site-ului de ştiri RTHK, cinci persoane se aflau încă în stare critică luni dimineaţa.

Hong Kong are una dintre cele mai aglomerate căi navigabile din lume, ruta prin Macau numărându-se printre cele mai cunoscute.

Standardele de siguranţă sunt ridicate, însă în ultimii ani, acolo au avut loc mai multe accidente grave. Zeci de oameni au fost răniţi în noiembrie 2013 într-un accident similar, când un feribot a lovit un obiect în apă. În octombrie 2012, 39 de persoane au murit într-un accident care s-a produs între o barcă de agrement şi un feribot de pasageri. Căpitanul feribotului a fost condamnat pentru ucidere din culpă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici