Cel puţin 13 persoane au murit în urma unui raid al poliţiei la un club de noapte care a încălcat restricţiile impuse de COVID-19

Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi alte trei rănite în urma unui raid efectuat de poliţie într-un club din Lima, Peru. Persoanele care au murit au fost călcate în picioare în timp ce încercau să fugă din localul care nu avea voie să funcţioneze în contextul restricţiilor impuse de autorităţi ca urmare a pandemiei de COVID-19, scrie CNN.

1971 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 13 persoane au murit în urma unui raid al poliţiei la un club de noapte care a încălcat restricţiile impuse de COVID-19

Cel puţin 13 persoane au murit în urma unui raid al poliţiei la un club de noapte care a încălcat restricţiile impuse de COVID-19

Poliţia a fost chemată la Thomas Restobar din cartierul Los Olivos din capitala Peru, sâmbătă seara, pentru a pune capăt unei petreceri ilegale la care au participat peste 120 de persoane, a declarat Orlando Velasco Mujica, şeful Poliţiei Naţionale din Peru.

Ministerul de Interne a transmis că poliţia nu a folosit „niciun tip de armă sau gaze lacrimogene pentru a curăţa spaţiul”, dar atunci când oamenii legii au ajuns la club, mulţimea a început să fugă şi mai multe persoane au fost călcate în picioare sau s-au împiedicat pe scări.

În Peru sunt impuse măsuri stricte de distanţare socială, iar adunările sociale mari sunt interzise.

Peru a fost una dintre primele naţiuni din America Latină care a luat măsuri stricte pentru a preveni răspândirea COVID-19, dar este acum una dintre cele mai afectate ţări din regiune cu peste 576.000 de cazuri, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins. Peste 27.000 de persoane au murit după ce au fost confirmate pozitiv cu noul coronvirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici