Cel puţin 14 poliţişti au fost ucişi într-un atac în vestul Mexicului

Cel puţin 14 poliţişti au fost ucişi luni în urma unui atac armat în statul Michoacan, din vestul Mexicului, au informat autorităţile locale, citate de France 24.

1382 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 14 poliţişti au fost ucişi într-un atac în vestul Mexicului

Cel puţin 14 poliţişti au fost ucişi într-un atac în vestul Mexicului

Potrivit presei locale, poliţiştii realizau o percheziţie în momentul în care mai mulţi bărbaţi înarmaţi aflaţi în mai multe maşini au deschis focul asupra acestora. Atacatorii au incendiat cel puţin două maşini de Poliţie şi au lăsat la faţa locului mai multe mesaje de ameninţare la adresa forţelor de securitate.

„Guvernul condamnă atacul care a dus la moartea a 14 poliţişti în Aguililla, Michoacan. Ţinem legătura cu Guvernul statului şi le vom pune la dispoziţie toate resursele noastre (...) pentru a-i găsi pe responsabili şi pentru a-i aduce în faţa justiţiei”, a scris pe Twitter ministrul mexican pentru Securitate.

La rândul său, guvernatorul statului Michoacan, Silvano Aureoles a condamnat atacul, pe care l-a descris ca fiind „laş”.

Autorităţile au instituit filtre pe şoselele naţionale din regiune pentru prinderea atacatorilor.

Statul Michoacan este puternic afectat de violenţele dintre grupurile rivale de traficanţi de droguri. În urma unei confruntări armate între două astfel de grupări pe 30 august, nouă persoane au murit şi alte 11 au fost rănite în oraşul Tepalcatepec, aflat la 75 de kilometri de Aguililla.

Peste 250.000 de persoane au fost ucise în Mexic în ultimii ani, iar în 2018 au murit 33.749 de persoane din cauza violenţelor de acest tip, anul trecut fiind înregistrat un record la nivel naţional.

Taguri:
mexic,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici