Cel puţin 150 de militari au fost condamnaţi la moarte în cazul revoltei ce a avut loc în Bangladesh în 2009

Justiţia din Bangladesh a condamnat la moarte cel puţin 150 de militari care au participat la o revoltă sângeroasă în 2009, în timpul căreia au fost masacraţi zeci de ofiţeri.

164 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 150 de militari au fost condamnaţi la moarte în cazul revoltei ce a avut loc în Bangladesh în 2009

Cel puţin 150 de militari au fost condamnaţi la moarte în cazul revoltei ce a avut loc în Bangladesh în 2009

"Cel puţin 150 de militari din cadrul diviziei BDR (Bangladesh Rifles) au fost condamnaţi la moarte pentru masacrarea unor ofiţeri", a declarat pentru AFP procurorul Baharul Islam.

Alţi aproximativ 350 de militari, dintre cei 823 judecaţi în cursul acestui proces, au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea mergând până la 14 ani.

Actul de acuzare a reclamat pedeapsa cu moartea pentru mai mulţi militari judecaţi de crime, torturi, comploturi şi alte capete de acuzare.

Revolta a început la 25 februarie 2009 şi a durat aproximativ 30 de zile. Ea a izbucnit în cadrul Bangladesh Rifles, o unitate însărcinată cu supravegherea frontierelor.

Răsculaţii, nemulţumiţi de salariile mici şi condiţiile precare, au furat 2.500 de arme, după care au întrerupt o reuniune anuală a oficialilor de rang înalt din cadrul BDR, pe care i-au împuşcat. Cel puţin 57 de ofiţeri au fost ucişi, iar corpurile lor mutilate şi aruncate în canale sau gropi comune.

În total, 74 de persoane au murit în cursul revoltei, majoritatea în condiţii atroce, fiind torturate, tăiate în bucăţi sau arse de vii.

Aceasta a fost cea mai importantă revoltă militară din istoria ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici