Cel puţin 20 de morţi, în urma unui atac terorist comis la un hotel din capitala Somaliei - FOTO, VIDEO

Cel puţin 20 de persoane au fost murit în urma unui atac terorist efectuat de militanţii al-Shabaab şi care a vizat un hotel din Mogadiscio, informează agenţia de ştiri DPA, citând surse medicale şi de securitate.

6917 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 20 de morţi, în urma unui atac terorist comis la un hotel din capitala Somaliei - FOTO, VIDEO

Cel puţin 20 de morţi, în urma unui atac terorist comis la un hotel din capitala Somaliei (Imagine: Twitter)

Un vehicul-capcană a fost detonat la intrarea în hotelul Ambassador, aflat în centrul capitalei Somaliei, care este frecventat de oficiali guvernamentali şi oameni de afaceri. Potrivit martorilor, explozia a distrus intrarea în clădire clădirii şi a avariat mai multe magazine din apropiere.

Ulterior, mai mulţi militanţi înarmaţi ai Al-Shabaab au luat cu asalt hotelul, a declarat Mohamed Hassan, un oficial de securitate.

Printre victime se numără doi militanţi şi doi parlamentari somalezi, potrivit ofiţerului de poliţie Ali Hassan Kulmiye.

Peste 60 de persoane au fost rănite, a declarat un oficial de la spitalul Madina.

La scurt timp, purtătorul de cuvânt al Al-Shabaab, Abdiasis Abu Musab, a revendicat responsabilitatea pentru acest atac.

Organizaţia, care încearcă să fondeze un stat islamic în Somalia şi este afiliată reţelei teroriste Al-Qaeda, atacă în mod frecvent hotelurile şi instituţiile guvernamentale din Mogadiscio.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici