Cel puţin 29 de morţi, după mai multe atentate comise la Bagdad

Cel puţin 29 de persoane au fost ucise şi alte câteva zeci rănite în patru atentate care au avut loc duminică la Bagdad, dintre care trei în momentul încheierii Ramadanului, potrivit unei surse din cadrul Ministerului Irakian de Interne.

20 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 29 de morţi, după mai multe atentate comise la Bagdad

Cel puţin 29 de morţi, după mai multe atentate comise la Bagdad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 35 rănite în urma exploziei unui microbuz, în jurul orei locale 17.30 (17.30 ora României), în apropierea unei moschei şiite, într-o piaţă din districtul Shurta (sud-vest), potrivit aceleiaşi surse.

Cel puţin şase cadavre au fost transportate la spitalul din Yarmouk, potrivit unei surse din cadrul Ministerului Apărării.

Tot în sud-vestul capitalei, o persoană a fost ucisă şi o alta rănită după ce o altă maşină a explodat în cartierul şiit Al-Amel, conform sursei din Ministerul de Interne.

Un al treilea atac a avut loc în jurul orei locale 19.15 (19.15 ora României), după ce o maşină-capcană şi un dispozitiv exploziv amplasat pe drum au explodat în cartierul comercial Karrada (centru), provocând moartea a 15 persoane şi rănirea altor 50, potrivit aceleiaşi surse.

Un bilanţ precedent menţiona 12 morţi.

Potrivit televiziunii publice Al-Iraqiyah, a doua explozie a fost provocată de un atacator-sinucigaş care a detonat explozibilul pe care îl avea asupra sa în momentul sosirii primelor echipe de intervenţie.

Cele trei atentate au avut loc în momentul încheierii Ramadanului, ora la care numeroase persoane se plimbă pe străzile capitalei.

Cu câteva ore înainte, o persoană a fost ucisă şi alte trei au fost rănite de explozia unui dispozitiv plasat pe un drum din cartierul Al-Mansour (vest).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici