Cel puţin 33 de persoane au fost ucise în oraşul libian Benghazi, în urma unui dublu atentat

Cel puţin 33 de persoane au fost ucise şi alte aproximativ 50 au fost rănite într-un dublu atac cu bombă produs în oraşul libian Benghazi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

187 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 33 de persoane au fost ucise în oraşul libian Benghazi, în urma unui dublu atentat

Cel puţin 33 de persoane au fost ucise în oraşul libian Benghazi, în urma unui dublu atentat

Prima maşină-capcană a explodat în faţa unei moschei din cartierul Al Salmani, în timp ce credincioşii se îndreptau spre case după rugăciunea de seară.

După 10-15 minute, în condiţiile în care forţele de securitate şi echipele medicale se aflau la faţa locului, o explozie mult mai puternică s-a produs pe partea opusă a străzii. O ambulanţă a fost grav avariată, iar o parte dintre cei răniţi de prima deflagraţie au fost ucişi.

Oficialii libieni au precizat că printre victimele se află şi Ahmed al-Feitouri, din cadrul comandamentului general al forţelor de securitate, şi Mahdi al-Fellah, un înalt oficial din cadrul serviciilor de informaţii.

Reprezentanţii serviciului de ambulanţă au anunţat că numărul persoanelor decedate ar putea creşte în următoarele ore, întrucât mulţi dintre răniţi se află în stare critică.

Nicio organizaţie teroristă nu a revendicat acest dublu atac cu bombă. Al doilea cel mai important oraş din Libia nu a fost vizat de niciun atentat în ultimele luni, după mai bine de trei ani de confruntări între forţele de securitate loiale guvernului din estul Libiei şi o alianţă ce cuprinde islamişti şi o serie de alţi oponenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici