Cel puţin 37 de morţi în urma unui incendiu într-un centru comercial din oraşul filipinez Davao

Pompierii filipinezi au descoperit un cadavru şi se crede că alte 36 de persoane blocate în clădirea devastată au decedat în urma unui incendiu care a cuprins centru comercial din Davao, în sudul Filipinelor, au anunţat duminică autorităţile locale, potrivit The Associated Press.

315 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 37 de morţi în urma unui incendiu într-un centru comercial din oraşul filipinez Davao

Cel puţin 37 de morţi în urma unui incendiu într-un centru comercial din oraşul filipinez Davao

Sara Duterte-Carpio, primarul oraşului Davao şi fiica preşedintelui Rodrigo Duterte, a declarat că pompierii au comunicat rudelor victimelor că nimeni nu ar fi putut supravieţui căldurii extreme şi fumului gros degajat de incendiul care a izbucnit în cursul zilei de sâmbătă.

Până duminică dimineaţa, pompierii au reuşit să stingă o mare parte incendiu. Echipajele de intervenţie nu se vor opri până nu vor fi găsite toate victimele, a mai declarat Duterte-Carpio.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incendiului.

Preşedintele Duterte, însoţit de primarul oraşului şi mai mulţi oficiali, a vizitat locul unde s-a produs incendiul şi s-a întâlnit cu rudele victimelor.

Janna Abdullah Mutalib, directorul de marketing al centrului comercial, a declarat că incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţa la etajul al treilea al clădirii, unde se vindeau articole de îmbrăcăminte, electronice şi mobilă. În momentul producerii tragediei, centrul comercial era parţial închis, în clădire fiind prezenţi doar angajaţii unui call center de la ultimul etaj şi cei de la un magazin alimentar aflat la parter.

Alte aproape 200 de persoane au murit, iar alte câteva zeci sunt date dispărute în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren, povocate de o furtună tropicală care a afectat sudul Filipinelor, inclusiv oraşul Davao.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici