Cel puţin 43 de ismailiţi, ucişi într-un atac asupra unui autobuz în sudul Pakistanului

Cel puţin 43 de persoane au fost ucise miercuri la Karachi, în sudul Pakistanului, într-un atac armat comis asupra unui autobuz de către motociclişti, a anunţat poliţia, relatează Reuters în pagina electronică.

218 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 43 de ismailiţi, ucişi într-un atac asupra unui autobuz în sudul Pakistanului

Cel puţin 43 de ismailiţi, ucişi într-un atac asupra unui autobuz în sudul Pakistanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Televiziunile au difuzat imagini cu un autobuz roz ciuruit de gloanţe şi ambulanţe care aşteptau la locul atacului.

"Au fost şase atacatori. Au urcat la bordul autobuzului şi au deschis focul", a declarat comisarul Najib Khan pentru Reuters, precizând că toţi pasagerii sunt ismailiţi, o minoritate şiită în Pakistanul sunnit.

Cel puţin 43 de persoane au fost ucise, iar alte 13 rănite, a declarat şeful poliţiei din provincie Ghulam Haider Jamali pentru presă. El a spus că autobuzul se îndrepta către un loc de cult ismailit, iar atacul a avut loc în zona Safoora Goth, potrivit BBC.

La bordul autobuzului se aflau copii, femei şi bărbaţi ismailiţi, a declarat Ahmed Chinoy, preşedintele Comitetului de legătură al poliţiei cetăţeneşti din Karachi, citat de CNN. Printre victime se află 16 femei şi 25 de bărbaţi, potrivit lui Chinoy.

Ismailiţii, o comunitate musulmană şiită, sunt acuzaţi de apostazie şi balsfemie şi sunt persecutaţi de către extremişti sunniţi şi talibani.

Karachi, situat în provincia Sindh, este cel mai mare şi mai populat oraş (18 milioane de locuitori) din Pakistan.

Nicio grupare nu a revendicat imediat atacul. Facţiuni talibane au bombardat anul acesta mai multe moschei aparţinând minorităţilor pakistaneze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici