Cel puţin 60 de migranţi au murit după ce o barcă pneumatică a avut probleme în Marea Mediterană

  • Cel puţin 60 de migranţi au murit după ce o barcă pneumatică a avut probleme în Marea Mediterană.
  • 25 de supravieţuitori au fost preluaţi de Ocean Viking, o navă operată de grupul umanitar SOS Méditerranée.
481 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 60 de migranţi au murit după ce o barcă pneumatică a avut probleme în Marea Mediterană

Cel puţin 60 de migranţi au murit după ce o barcă pneumatică a avut probleme în Marea Mediterană

Supravieţuitorii le-au spus salvatorilor că au plecat din Zawiya, pe coasta libiană, cu câteva zile înainte de a fi salvaţi.

Motorul bărcii pneumatice s-a stricat după trei zile, lăsând ambarcaţiunea în derivă, fără apă sau mâncare.

Supravieţuitorii au spus că printre victime se numără femei şi cel puţin un copil. Se crede că aceştia au murit din cauza deshidratării şi a foamei, nu înecului, anunţă BBC.

SOS Méditerranée a precizat că echipa Ocean Viking a reperat miercuri, cu ajutorul unui binoclu, ambarcaţiunea, care a plecat vinerea trecută, şi a organizat o evacuare medicală în cooperare cu gărzile de coastă italiene.

Aceasta a precizat că supravieţuitorii se află "într-o stare de sănătate foarte proastă” şi că sunt toţi sub îngrijire medicală. Doi dintre ei, care erau inconştienţi şi în stare critică, au fost transportaţi cu elicopterul în Sicilia pentru îngrijiri suplimentare.

Ceilalţi 23 se află încă la bordul Ocean Viking, alături de alţi peste 200 de migranţi care au fost salvaţi din alte două ambarcaţiuni. Nava se îndreaptă spre portul Ancona, aflat la aproximativ patru zile distanţă, dar echipa a cerut un port de siguranţă mai apropiat.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a declarat săptămâna trecută că 2023 a fost cel mai mortal an pentru migranţi de la începutul înregistrărilor, în urmă cu un deceniu, cel puţin 8.565 de persoane murind pe rutele de migraţie din întreaga lume.

Agenţia ONU a precizat că cifra a crescut cu 20% faţă de anul precedent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici