Donald Trump la tribunal pentru cazul documentelor clasificate

  • Trump susţine că Legea Documentelor Prezidenţiale îi permite să desemneze documentele drept personale, în timp ce procurorii argumentează că acestea sunt înregistrări prezidenţiale, nu personale.
  • Audierea va decide dacă cazul va merge la proces sau va fi respins, avocaţii lui Trump susţinând că statutele care formează acuzaţiile sunt neconstituţionale pentru un fost preşedinte.
  • Judecătorul federal de district Aileen Cannon, nominalizată de Trump, conduce audierea, semnalând complexităţi potenţiale în soluţionarea cazului.
565 afișări
Imaginea articolului Donald Trump la tribunal pentru cazul documentelor clasificate

Donald Trump la tribunal pentru cazul documentelor clasificate

Donald Trump a apărut la un tribunal federal din Florida pentru o audiere privind respingerea unui caz penal care îl acuză că a împărţit documente clasificate la Mar-a-Lago după preşedinţie, scrie Associated Press.

Disputa se învârte în jurul interpretării lui Trump a Legii Documentelor Prezidenţiale, pe care susţine că i-a permis să desemneze documentele drept personale. Procurorii susţin că documentele sunt înregistrări prezidenţiale, nu personale, şi, prin urmare, Trump nu poate obstrucţiona o anchetă federală cu impunitate.

Rezultatul audierii va determina dacă cazul va fi trimis în judecată sau va fi respins, cu avocaţii lui Trump susţinând că statutele care formează acuzaţiile sunt neconstituţional de vagi pentru un fost preşedinte. Avocaţii apărării au invocat Legea Documentelor Prezidenţiale începând cu percheziţia FBI-ului la Mar-a-Lago în august 2022, afirmând că Trump a desemnat documentele confiscate drept proprietate personală.

În ciuda acţiunilor legale anterioare, inclusiv a intentării unui proces Departamentului de Justiţie pentru recuperarea documentelor sale, audierea reprezintă un moment crucial în bătălia juridică privind documentele clasificate ale lui Trump.

Judecătorul federal de district Aileen Cannon, nominalizată de Trump, a condus audierea, indicând complexităţi potenţiale în rezolvarea cazului.

Donald Trump se confruntă cu patru acuzaţii penale şi un proces civil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici