Înalt oficial american: Israelul trebuie să organizeze noi alegeri. Netanyahu ,,şi-a pierdut calea”

Liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, cere Israelului să organizeze noi alegeri, afirmând că, în opinia sa, premierul israelian Benjamin Netanyahu ,,şi-a pierdut calea" în bombardamentul israelian asupra Fâşiei Gaza, scrie Associated Press.

327 afișări
Imaginea articolului Înalt oficial american: Israelul trebuie să organizeze noi alegeri. Netanyahu ,,şi-a pierdut calea”

Înalt oficial american: Israelul trebuie să organizeze noi alegeri. Netanyahu ,,şi-a pierdut calea”

Chuck Schumer, primul lider al majorităţii evreieşti din Senat şi cel mai înalt oficial evreu de rang din SUA, spune că premierul s-a plasat într-o coaliţie cu extremiştii de extremă dreapta şi, ,,ca urmare, a fost prea dispus să tolereze numărul de victime civile din Gaza, ceea ce împinge sprijinul pentru Israel la nivel mondial la minime istorice", notează sursa citată.

Schumer spune că SUA nu pot dicta rezultatul unor alegeri în Israel, dar ,,un nou scrutin este singura modalitate de a permite un proces decizional sănătos şi deschis cu privire la viitorul Israelului, într-un moment în care atât de mulţi israelieni şi-au pierdut încrederea în viziunea şi direcţia guvernului lor".

Potrivit Associated Press, remarcile au loc în contextul în care tot mai mulţi democraţi au ripostat împotriva Israelului, iar preşedintele Joe Biden l-a avertizat pe premierul israelian că ar trebui să acorde mai multă atenţie numărului de victime civile din Gaza.

Mulţi israelieni îl consideră pe Netanyahu responsabil pentru că nu a reuşit să oprească atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, care a ucis 1.200 de persoane, majoritatea civili.

Următoarele alegeri parlamentare din Israel sunt aşteptate în 2026, dar ar putea avea loc înainte de această dată, relevă sursa menţionată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici