Cel puţin 76 de morţi, în urma unei explozii produse într-o cafenea din Rusia

Cel puţin 76 de persoane au fost ucise într-o explozie accidentală produsă în noaptea de vineri spre sâmbătă într-o cafenea din oraşul Perm, situat în regiunea rusă Ural, potrivit unor oficiali citaţi de agenţiile de presă ruseşti.

48 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 76 de morţi, în urma unei explozii produse într-o cafenea din Rusia

Cel puţin 76 de morţi, în urma unei explozii produse într-o cafenea din Rusia (Imagine arhivă: Mediafax Foto/AFP)

"Explozia s-a produs în cafeneaua Calul Şchiop, din Perm, provocând moartea a 76 de persoane", a anunţat poliţia, citată de agenţia Interfax.

"Accidentul a fost cauzat de o încălcare a regulilor de utilizare a focurilor de artificii", a declarat Vladimir Markin, un anchetator al Parchetului rus, citat de aceeaşi agenţie, excluzând astfel un act terorist.

Aproximativ 60 de persoane au fost spitalizate de urgenţă, a precizat un oficial al serviciilor locale de urgenţă, citat de RIA Novosti.

Aproape 200 de persoane se aflau în interiorul cafenelei pentru o petrecere, în momentul producerii exploziei, conform poliţiei, citată de agenţia de presă Itar-Tass.

Deflagraţia a generat o mişcare de panică în interiorul cafenelei, conform aceleiaşi surse. Majoritatea victimelor au murit în urma intoxicării cu monoxid de carbon, a adăugat poliţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici