Cel puţin doi morţi şi pagube de 15 milioane de euro în urma inundaţiilor din Slovenia

Ploile torenţiale înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute în Slovenia s-au soldat cu moartea a două persoane şi pagube materiale evaluate la 15 milioane de euro, a anunţat presa locală.

15 afișări
Imaginea articolului Cel puţin doi morţi şi pagube de 15 milioane de euro în urma inundaţiilor din Slovenia

Cel puţin doi morţi şi pagube de 15 milioane de euro în urma inundaţiilor din Slovenia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bărbat în vârstă de 75 de ani a murit după ce maşina sa a fost luată de apele revărsate ale râului Krka, la circa 90 de kilometri est de Ljubljana, în timp ce la Sentjur pompierii au recuperat trupul neînsufleţit al unui bărbat în vârstă de 53 de ani, înecat într-un pasaj subteran.

Un alt bărbat, în vârstă de 43 de ani, a fost dat dispărut după ce cabana sa aflată la sud-vest de Ljubljana a fost inundată.

Conform primelor date oficiale, pagubele sunt evaluate la cel puţin 15 milioane de euro, iar 30.000 de hectare de teren cultivat au fost inundate.

Furtunile şi ploile torenţiale au provocat inundaţii în centrul şi estul ţării, mai multe drumuri fiind complet acoperite de ape, iar alimentarea cu energie electrică pentru cartiere întregi ale capitalei fiind întreruptă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici