Cel puţin doi morţi şi pagube de 150 de milioane de dolari în Taiwan, după taifunul Fanapi

Taifunul Fanapi, cel mai puternic înregistrat în acest an, a provocat moartea a cel puţin două persoane în Taiwan, precum şi pagube estimate la peste 150 de milioane de dolari, au anunţat, marţi, serviciile de intervenţie.

9 afișări
Imaginea articolului Cel puţin doi morţi şi pagube de 150 de milioane de dolari în Taiwan, după taifunul Fanapi

Cel puţin doi morţi şi pagube de 150 de milioane de dolari în Taiwan, după taifunul Fanapi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Taifunul a traversat Taiwanul duminică, însoţit de rafale de vânt cu viteze de până la 220 de kilometri/oră, provocând inundaţii în estul insulei şi soldându-se cu rănirea a peste 100 de persoane.

Ulterior, taifunul a afectat şi sudul Chinei.

Furtuna a avariat obiective industriale şi a distrus terenuri agricole, pagubele fiind estimate la 45 de miliarde de dolari taiwanezi (157,7 milioane de dolari americani).

Cu un an în urmă, taifunul Morakot a devastat sudul Taiwanului, soldându-se cu 700 de morţi şi dispăruţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici