Cel puţin 12 militari şi 15 membri ai reţelei Stat Islamic, ucişi în confruntări în Egipt

Cel puţin 12 militari egipteni au fost ucişi vineri, în regiunea Sinai, în confruntări cu membri ai organizaţiei teroriste Stat Islamic, în lupte murind şi 15 terorişti, informează site-ul agenţiei Reuters.

921 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 militari şi 15 membri ai reţelei Stat Islamic, ucişi în confruntări în Egipt

Cel puţin nouă militari, ucişi în confruntări cu terorişti islamişti, în nordul Egiptului

Militarii au fost atacaţi cu obuze de mortieră, într-un incident produs în zona Bir al-Abd, situată la vest de orăşelul Al-Arish, în regiunea Sinai (nordul Egiptului).

Cel puţin 12 militari au fost ucişi în atac, alţi şase fiind răniţi, a transmis armata egipteană, precizând că au fost ucişi şi 15 militanţi islamişti. "Un grup format din elemente de tip terorist a atacat un punct de control militar în nordul regiunii Sinai. Doisprezece militari au devenit martiri; forţele noastre au omorât 15 terorişti", a comunicat armata.

Atacul a fost însă revendicat de gruparea Provincia Sinai, filiala egipteană a organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici