Forţele antrenate de armata turcă în Irak vor participa la operaţiunea de eliberare a oraşului Mosul

Forţele antrenate de armata turcă la tabăra militară Bashiqa din nordul Irakului vor lua parte la operaţiunea care are rolul de a-i alunga pe militanţii Stat Islamic din oraşul Mosul, a anunţat agenţia Anadolu, citată de Reuters.

642 afișări
Imaginea articolului Forţele antrenate de armata turcă în Irak vor participa la operaţiunea de eliberare a oraşului Mosul

Forţele antrenate de armata turcă în Irak vor participa la operaţiunea de eliberare a oraşului Mosul

Potrivit unor oficiali care au luat parte la discuţiile dintre Turcia şi Statele Unite, precum şi unor surse irakiene, operaţiunea ar putea începe în câteva zile.

Preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, a afirmat acum câteva zile că forţele turce nu pot fi excluse de la operaţiunea de eliberare a oraşului Mosul, însă premierul Irakului, Haider al-Abadi, a respins afirmaţia lui Erdogan privind necesitatea includerii forţelor turce în această ofensivă.

"Vom elibera ţara noastră prin determinarea poporului şi nu prin apeluri video", a afirmat premierul al-Abadi, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, în care a parodiat mesajul video al preşedintelui turc din timpul tentativei de lovitură de stat din luna iulie.

Anterior, adjunctul premierului Turciei, Numan Kurtulmus, a declarat că trupele turce vor rămâne în nordul Irakului până la înlăturarea reţelei Stat Islamic din zona oraşului Mosul. Kurtulmus a precizat că Turcia va participa la luptele pentru Mosul atât timp cât miliţiile kurde siriene nu sunt implicate în operaţiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici