Cel puţin patru persoane au murit în urma unor alunecări de teren în Filipine

Cel puţin patru persoane au murit şi alte zeci au rămas prinse sub dărâmături joi, în Filipine, după ce peste 20 de case au fost îngropate în urma unor alunecări majore de teren, declanşate în urma ploilor torenţiale, relatează Reuters.

92 afișări
Imaginea articolului Cel puţin patru persoane au murit în urma unor alunecări de teren în Filipine

Cel puţin patru persoane au murit în urma unor alunecări de teren în Filipine

Patru persoane au fost salvate la timp de către autorităţi. Incidentul a avut loc în oraşul Naga, din centrul insulei Cebu.

„Alunecarea de teren a îngropat aproximativ 20-24 de case şi toţi oamenii care se aflau în ele au rămas blocate”, a declarat Debold Sinas, oficial al poliţiei.

Membrii echipajelor de salvare caută aproximativ 80 de persoane, a anunţat consilierul local Carmelino Cruz.

Ploile torenţiale din zonă sunt cauzate de taifunul Mangkhut, care a provocat în ultima săptămână peste 100 de alunecări de teren, majoritatea în regiunea Cordillera. Bilanţul taifunului a ajuns la 88 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici