Cel puţin un mort în Fâşia Gaza, în urma ciocnirilor dintre militarii israelieni şi Jihadul Islamic

Cel puţin un palestinian a fost ucis şi un altul a fost grav rănit marţi într-un schimb de focuri dintre militanţii organizaţiei Jihadul Islamic şi armata israeliană în zona frontalieră centrală din Fâşia Gaza, informează surse medicale palestiniene.

51 afișări
Imaginea articolului Cel puţin un mort în Fâşia Gaza, în urma ciocnirilor dintre militarii israelieni şi Jihadul Islamic

Cel puţin un mort în Fâşia Gaza, în urma ciocnirilor dintre militarii israelieni şi Jihadul Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alţi doi palestinieni au fost răniţi, potrivit martorilor şi mişcării Jihadul Islamic.

Sectorul Kissoufim, situat în apropierea zonei de securitate dintre Israel şi Fâşia Gaza, unde s-a produs incidentul, a fost securizat în totalitate.

Schimburile de focuri au fost "intense", au anunţat Brigăzile al-Quds, aripa armată a Jihadului Islamic, care a înştiinţat într-un comunicat despre existenţa unor "răniţi" în rândul "forţelor speciale sioniste".

Potrivit Brigăzilor al-Quds, militarii israelieni au încercat să pătrundă în tabăra de refugiaţi din localitatea al-Burij, situată în centrul teritoriului palestinian.

Armata israeliană a anunţat că a depistat cel puţin patru "suspecţi" palestinieni care s-au apropiat de zona de securitate şi care au deschis focul în direcţia militarilor israelieni.

Militarii au reacţionat şi "au rănit" cel puţin patru "terorişti", a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei. Nici un militar nu a fost rănit în schimburile de focuri, a adăugat ea.

Armata israeliană a intervenit cu un elicopter şi cu tancuri, potrivit martorilor oculari. De-a lungul frontierei dintre Fâşia Gaza şi Israel au fost concentrate tancuri, vehicule blindate şi cu tracţiune integrală, adaugă martorii.

Tot în sectorul Kissoufim, confruntările violente au provocat la începutul lunii aprilie moartea a patru persoane, doi militari israelieni şi doi militanţi din cadrul Jihadului Islamic.

Mişcarea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza, respectă un armistiţiu în privinţa atacurilor asupra teritoriului israelian de la încheierea ultimei ofensive israeliene în ianuarie 2009.

Hamas a anunţat că a încheiat un acord cu alte organizaţii palestiniene pentru a respecta armistiţiul încheiat cu Israelul, afirmând, în schimb, că va riposta în cazul unei incursiuni militare israeliene în Fâşia Gaza.

Însă Jihadul Islamic, o grupare mai mică şi mai radicală decât Hamas, a respins orice armistiţiu. Unul din militanţii săi a afirmat luni că "nu există nici un armistiţiu între Rezistenţă şi inamic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici