Cel puţin zece morţi în Mexic, în urma trecerii uraganului Dean

Ploile abundente care însoţesc uraganul Dean au provocat inundaţii, joi, în vestul statului Mexic, după ce furtuna a cauzat moartea a cel puţin zece persoane în cele trei zile de când s-a abătut asupra acestei ţări, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Cel puţin zece morţi în Mexic, în urma trecerii uraganului Dean

Cel puţin zece morţi în Mexic, în urma trecerii uraganului Dean

Uraganul Dean, care şi-a pierdut din intensitate, devenind furtună tropicală, a provocat umflarea şi ieşirea din matcă a două râuri şi a unul baraj de acumulare, care au inundat zona muntoasă din centrul statului Hidalgo. Uraganul a fost însoţit de precipitaţii abundente până pe coasta Pacificului.

Două persoane au murit la Hidalgo, după prăbuşirea acoperişului casei lor, din cauza apei acumulate, iar un bărbat care se ascunsese sub un copac a fost ucis de trăsnet la Michoacan, au anunţat serviciile de urgenţă.

Alte patru persoane au fost ucise de alunecările de teren în statul Puebla, din estul Mexicului, iar încă două persoane au fost declarate moarte miercuri, potrivit serviciilor locale de urgenţă.

Un bărbat s-a înecat în timp ce încerca să traverseze un râu, în statul Veracruz, de pe coasta Pacificului.

Furtuna a provocat, până acum, moartea a 27 de persoane în Mexic, Haiti, Jamaica şi alte părţi ale regiunii Caraibelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici