Cele două feţe ale Coreei de Nord: Ce văd turiştii şi ce se află în realitate în ţara lui Kim Jong-un - VIDEO

Postul de televiziune CNN continuă să trimită reporteri în Coreea de Nord pentru a oferi lumii întregi o perspectivă asupra adevăratei imagini a ţării conduse de Kim Jong-un, prezentată de regimul de la Phenian ca fiind o ţară în care toţi cetăţenii trăiesc fericiţi, iubindu-şi până la lacrimi conducătorul.

4232 afișări
Imaginea articolului Cele două feţe ale Coreei de Nord: Ce văd turiştii şi ce se află în realitate în ţara lui Kim Jong-un - VIDEO

Cele două feţe ale Coreei de Nord: Ce văd turiştii şi ce se află în realitate în ţara lui Kim Jong-un

Corespondentul CNN Paula Hancocks a reuşit să surprindă în imagini cele două feţe ale Coreei de Nord: cea oferită ochilor turiştilor (care nu sunt decât 4.000 - 5.000 pe an) şi cea reală, scrie www.cnn.com.

Paula Hancocks vizitat templul budist Pohyon din oraşul Hyangsan şi s-a declarat impresionată de frumuseţea construcţiei şi de cea a grădinilor înconjurătoare, care erau îngrijite în permanenţă pentru a putea fi vizitate de grupuri de copii şi de turişti.

În materialul realizat de reporterul CNN se poate vedea cum o femeie îmbrăcată într-un costum tradiţional le oferă o lecţie de istorie copiilor nord-coreeni veniţi la templu. Copii sunt extrem de bine îmbrăcaţi, arată îngrijit şi ascultă cu atenţie ceea ce li se spune.

De cealaltă parte, drumul parcurs de echipa CNN între capitala Phenian şi oraşul Hyangsan a oferit o cu totul altă perspectivă asupra situaţiei existente în zonele rurale din ţară.

"Peisajul este unul uimitor. Munţi care se înalţă peste râul acoperit de ceaţă, un râu care hrăneşte comunitatea locală. Pe marginea apei, un băiat pescuieşte cu o plasă făcută de mână, în speranţa că va prinde ceva. În apropiere, o familie îşi spală rufele în râu, sugerând că apa curentă este un lux în această regiune. Un bărbat se spală pe cap cu săpun tot în apele râului. La un moment dat, un oficial a apărut de nicăieri şi mi-a cerut să nu mai filmez", povesteşte Paula Hancocks.

Reporterul CNN s-a declarat surprinsă, de asemenea, de faptul că pământul din regiunile rurale era bogat în recolte. "Naţiuniel Unite susţin că un sfert din copii suferă de malnutriţie, însă oriunde arunci ochii nu vezi decât câmpuri de orez, porumb şi grâu. În mijlocul sezonului ploios, peisajul este luxuriant şi ridică mari semne de întrebare cu privinde la modul în care este distribuită toată această recoltă bogată", scrie Paula Hancocks.

Coreea de Nord a devenit o ţară complet izolată, după ce Statele Unite şi Coreea de Sud au redus în ultimii ani ajutorul internaţional, din cauza tensiunilor cu privire la programul nuclear nord-coreean.

În acest an, ONU a trimis ajutoare care au permis evitarea unei crize alimentare, însă două treimi dintre cei 24 de milioane de locuitori se află într-o situaţie precară. Aproximativ 28% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani suferă de malnutriţie, iar 4% de carenţe grave.

Coreea de Nord se confruntă cu penurii alimentare cronice şi a fost afectată de o foamete, la mijlocul anilor '90, ce s-a soldat cu sute de mii de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici