Celebrul traficant de droguri, ”El Chapo,” a făcut recurs la condamnarea pe viaţă pe care a primit-o anul trecut în SUA

  • Celebrul traficant mexican de droguri Joaquin "El Chapo" Guzman a făcut recurs împotriva sentinţei de condamnare pe viaţă.
  • Cererea de 245 de pagini a fost depusă la o instanţă de apel din New York.
  • Avocatul lui „El Chapo” spune că izolarea la care a fost supus clientul său de la extrădarea în SUA l-a împiedicat să îşi pregătească apărarea.
21544 afișări
Imaginea articolului Celebrul traficant de droguri, ”El Chapo,” a făcut recurs la condamnarea pe viaţă pe care a primit-o anul trecut în SUA
Celebrul traficant mexican de droguri Joaquin "El Chapo" Guzman a făcut recurs vineri împotriva sentinţei de condamnare pe viaţă, primită anul trecut în Statele Unite, au anunţat avocaţii săi.
 
Cererea de 245 de pagini a fost depusă la o instanţă de apel din New York, unde procedura ”ar putea dura între doi şi cinci ani.” ”Suntem foarte optimişti că vom obţine un nou proces,” a declarat avocatul lui „Chapo,” Mariel Colon Miro, potrivit Le Figaro.
 
Potrivit acesteia, primul proces ar trebui anulat, deoarece unul dintre juraţi a declarat ulterior presei că el şi mai mulţi dintre colegii săi au consultat informaţii despre caz în presă şi pe reţele sociale, lucru care le era interzis.
 
Avocatul susţine, de asemenea, că izolarea totală la care a fost supus „El Chapo” de la extrădarea sa în Statele Unite în ianuarie 2017 l-a împiedicat să îşi pregătească în mod corespunzător apărarea.
 
Cofondator al cartelului Sinaloa, „El Chapo” era considerat la acea vreme drept cel mai puternic traficant de droguri din lume. El a fost condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viaţă de o instanţă federală din Brooklyn pentru transportul a cel puţin 1.200 de tone de cocaină în Statele Unite, pe durata unui sfert de secol. De la condamnarea sa, „El Chapo” a fost ţinut într-o închisoare de înaltă securitate din Colorado.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici