Celulă de criză interinstituţională, după ce o navă ar fi fost atacată de piraţi. MAE: Printre persoanele răpite s-ar afla şi un român

  • MAE anunţă constituirea unei celule de criză interinstituţionale în cazul unei nave care ar fi fost atacată de piraţi în Togo
  • Mai mulţi membri ai echipajului, între care un român, ar fi fost răpiţi.
1211 afișări
Imaginea articolului Celulă de criză interinstituţională, după ce o navă ar fi fost atacată de piraţi. MAE: Printre persoanele răpite s-ar afla şi un român

FOTO: www.vesselfinder.com

Cu privire la informaţiile din mass media internaţională privind un incident produs la data de 29 noiembrie a.c. în zona portului Lome, Republica Togo, în care a fost implicată nava Agisilaos şi care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, printre care şi un cetăţean român, Ministerul Afacerilor Externe precizează că. din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a fost deja convocată, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională.

Celula a fost convocată în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor răpite şi întreprinderea acţiunilor specifice în astfel de cazuri.

„De asemenea, MAE menţine legătura atât cu armatorul/angajatorul cetăţeanului român în cauză, cât şi cu Sindicatul Liber al Navigatorilor pentru alte informaţii relevante în acest context”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit maritimebulletin.net, nava ar fi fost atacată de piraţi şi patru membri ai echipajului, între care un român, ar fi fost răpiţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici