Ceremoniile de sărbătorire a Debarcării din Normandia au început în prezenţa prinţului Charles - FOTO

Prinţul Charles a sosit joi după prânz la Bénouville, în apropiere de plajele pe care au debarcat Aliaţii la 6 iunie 1944, pentru a participa la primele ceremonii de comemorare ale Zilei Z în compania unor veterani britanici.

423 afișări
Imaginea articolului Ceremoniile de sărbătorire a Debarcării din Normandia au început în prezenţa prinţului Charles - FOTO

Ceremoniile de sărbătorire a Debarcării din Normandia au început în prezenţa prinţului Charles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul şi soţia sa Camilla au sosit cu puţin înainte de ora locală 13.00 (14.00, ora României) în această localitate aflată în vecinătate "Pegasus Bridge", faimosul pod asupra căruia paraşutişti britanici au preluat controlul în noaptea de 5 spre 6 iunie 1944.

Fiul reginei Elizabeth, în uniformă de gală de feldmareşal, însoţit de Camilla, purtând un mantou gri-albastru şi un colier de perle, a traversat podul către comuna Ranville, primul sat eliberat în Franţa continentală.

Cuplul a mers direct la veterani, la un fost combatant aşezat într-un scaun cu rotile.

"M-a întrebat dacă sunt sănătos şi din ce regiment făceam parte. I-am răspuns (că am făcut parte din) Regimentul Sherwoods", a declarat pentru AFP Tony O'Keefa.

Cuplul princiar urmează să asiste, joi după-amiaza, la saltul cu paraşuta a 300 de paraşutişti din mai multe ţări, deasupra satului Ranville, cu o zi înainte de ceremonia internaţională la care vor lua parte aproximativ 8.000 de persoane, inclusiv 1.000 de foşti combatanţi şi aproximativ 20 de şefi de stat şi de guverne, pe plaja Sword Beach, unde au debarcat trupele britanice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici